torsdag 31. januar 2013

Starten!


Det store prosjektet!!


For to år siden kjøpte vi en villa med et bruttoareal på hele 409 kvm. Med sine 100 år (1913) er huset i meget god form! Huset består av 7 stuer og 7 soverom, noe vi overhode ikke trenger. Vi ønsker derfor å åpne opp og lage færre, større rom. Som en familie på fem, trenger vi et hyggelig, åpent og funksjonelt hjem. Derfor har vi brukt disse to årene på å finne ut hvordan vi faktisk vil ha det, før vi begynner på oppussingen.

Tankene og ideene har kommet og gått, de har ligget og kvernet i lange perioder og vært fraværende i andre. Jeg har vært fremme med tegnearket flere ganger og forkastet forslag, men vet nå at vi endelig har funnet den beste løsningen.

Huset i dag fremstår som en tomannsbolig, med to like leiligheter på ca 100 kvm og et innredet loft. Trappen som skiller etasjene virker i dag mer som en oppgang, enn som en del av huset. Dette var en av de tingene vi først og fremst ville gjøre noe med.

Vår i idè, er å beholde mest mulig av det orginale så langt det lar seg gjøre. Det vil si å beholde listverk, trapperom og gulv.  

Vi skal bygge nytt kjøkken i første etasje, i det som i dag er stue. Stuen som ligger i rommet ved siden av, vil vi ha spisestue og de doble dørene imellom disse rommene blir fjernet og erstattet med en større åpning, slik at disse rommene vil føles helhetlig og vi vil få en åpen kjøkkenløsning. Dette rommet blir da ca 40 kvm og skal bli hjertet i huset.
Her skal vi lage mat, gjøre lekser, male, bake, leke, lese, ha gjester...samle familien rundt bordet.
Det er her vi også skal begynne prosjektet. Vi sarter med å gjøre åpningen mellom disse stuene større for så å legge nytt heltre gulv. Når dette er på plass vil vi male vegger, få frem gammel murstein i brannvegg og tapetsere en av veggene med fototapet.
Dette blir et spennende rom...
 

Alle detaljer og bilder vil etterhvert legges ut med beskrivelser.

Her er Villa Ellevill!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar