onsdag 27. februar 2013

En åpenbaring


Da var endelig snekkeren på plass og det var helt utrolig å se forandringen når veggen ble revet. Selv om det er store viduer i begge rommene, oppleves nå lyset som en befrielse. Her kommer vi definitivt til å trives. Jeg var sikker på at dette ville bli bra, men det ble faktisk enda bedre! Å komme hjem fra jobb i går var rett og slett bare lykke. I dag blir det listing rundt åpningen og fjerne gulvbelegg/teppe.









Her ligger det nye gulvet klart!
 
Vi selger også vårt gamle komplette kjøkken på finn.









tirsdag 19. februar 2013

Blanke ark...


Det er nesten ingenting som er mer innbydende og rent enn et nymalt rom. Her kan starten på nye nytt begynne og gammel historie er visket ut. Alle vegger, dørlister og taklister har blitt hvite. Malt med Sens, hvor av listene er malt med 80 blank. Elsker at listene er blanke og skiller seg ut.

Rommene begynner nå å ta form, så nå går vi igang med å bestille kjøkken og hvitevarer.

Noen steder er det ikke malt, men det er fordi at her skal veggen rives og åpningen gjøres større slik at de to rommene blir ett.
Nedenfor den blå teipen på bilde 1 skal det males med tavlemaling.






Vi har landet på Hvit Abstrakt fra Ikea for tredje gang!

 
Vårt kjøkken blir da med kjøkkenøy med induksjon platetopp (78 cm) og ovn på.
 

 
Vi har bestemt oss for dette kjøleskapet fra Smeg (drømmen om et retro kjøleskap måtte vike).
 


Lutet furugulv i 14 cm bredde.

 
Og med disse stolene fra Eames til.
 
Gulvet skal legges neste uke så det er ikke lenge igjen før vi kan begynne å sette opp kjøkkenet.

torsdag 14. februar 2013

Å, så vakkert!

...MUR!

Var utrolig spent på hvordan dette kom til å se ut når vi fikk av den gamle murpussen som var lagt utenpå pipen. Det gjenstår selvfølgelig å vaske den godt, men hullene er reparert og den er nå hel, fin og rød! Min murvegg!!! Resultatet ble faktisk bedre enn jeg hadde turt å håpe på. Vi kunne risikere at fugene var like sprø som murpussen utenpå, og da hadde vi hatt et problem siden dette er et pipeløp og det ikke er støtte bak muren. Hellet var på vår side. Steinen sitter som støpt. På bildene ser man fremdeles at fugene rundt de reparerte hullene er våte.
Lykken er en rød teglsteinsvegg...






 
Beklager mørke bilder med altfor mye rødt, men klarte ikke vente på morgensdagens dagslys...

tirsdag 12. februar 2013

Tomme rom


Nå er endelig rommene tømt og jeg har så vidt begynt å skru ut gamle skruer/spiker fra veggene, sparkle og gå over sprekker med hvit akryl.
I kveld begynner jeg å malevegger og lister. Er fremdeles usikker på fargevalget i dette rommet da vi enda ikke har bestemt oss for kjøkken, men føler det blir riktig med hvitt foreløpig. Om vi skulle velge et kjøkken med hvite fronter og hvit kjøkkenbenk, kommer jeg nok til å forandre farge på en av veggene. Slik ser rommene ut når de er tømt.



 
Inn mot det som skal bli spisestue/spisekjøkken


 
Her kommer gammelteglstein frem



Her skal kjøkkeninnredningen stå på begge veggene og en kjøkkenøy midt på gulvet



Sett fra kjøkkenet, gjennom spisestuen og ut til hagen gjennom glassverandaen

 
Her skal åpningen bli større (sett fra "spisestuen")



Sett fra ("kjøkkenet")

torsdag 7. februar 2013

Glassveranda


I første etasje har vi en glassveranda som har utgang til hagen. Denne blir liggende ved siden av spisestuen/kjøkkenet og blir en praktisk og funksjonell del av boligen i sommermånedene. Gleder meg å kunne nyte morgenkaffen på trappen...

Stort sett klarer jeg å se rom for meg visuelt ferdig møblert, akkurat slik jeg vil ha det, men her må jeg innrømme at jeg sliter litt. Rommet er smalt og ca 8-10 kvm, så det er jo faktisk en del plass. Men hva skal jeg ha her? Hva er praktisk og enkelt og samtidig vakkert og behagelig?

Man vil naturlig nok gå inn og ut med sko eller skitne barbeinte barneføtter og dermed fungere som en gang. Samtidig hadde det vært deilig å bygge inn noen senger/sofaer i hver ende slik at man kunne ligge i solnedgangen med en god bok og et glass vin. Et sted for avbrekk...

Her må jeg legge tankene i bløt kjenner jeg...


Har jeg funnet det?


Badekar!?

Jeg er opptatt av å ikke ha et klumpete og stort badekar og hadde tenkt at jeg skulle ha et frittstående badekar i hjørnet av det nye badet. Her er det stor plass og jeg kunne derfor benytte meg av å kunne ha badekaret slik at man kan ligge å se ut av vinduet, opp på himmelen og ut i lyset eller stjernehimmelen. Mannen er noe uenig og vil gjerne ha det inntil veggen (eventuelt innebygget) slik at vi får en hylle (praktisk? ja!) og at det slipper å komme så mye vann utenfor. Nå tror jeg faktisk at jeg har funnet en mellomting!!

Badekaret ser noe mindre ut på bilde enn det faktisk er, 130 x 130 cm, men kan fint romme 2 voksne (spesielt om man er riktig så glad i hverandre)!

Det som gledet meg mest var prisen!!!


I dag!!



I dag flytter vi firmaet mitt som har leid kjeller og første etasje ut! Takk til alle gutta i Tryg!!!
(Beholder kjeller som lager). Det skal bli så deilig å slippe det kaoset det innebærer å ha et lager i en leilighet. Ikke spesielt praktisk! Nye lokaler bare få hundre meter unna, gjør at jeg fremdeles har rimelig kort vei til jobben.

Når jobben min endelig er ute, skal det bli godt å kunne få oversikten over denne etasjen og så smått kunne å male vegger slik at gulv kan legges.



 
Her kan man se det gamle gulvet under teppe og belegg. Det er nok desverre skadet mange steder slik at vi ikke kan benytte dette.
 
 

tirsdag 5. februar 2013

Gulv i heltre


Nå er det ikke lenge igjen til snekkeren kommer for å åpne veggen mellom det som skal bli kjøkken og spisestue. Så fort han har gjort det, blir gamle tepper og belegg revet og det vil bli lagt et helt nytt furugulv. Vi får desverre ikke frem det gamle gulvet, da det er for mye skader på dette.

Her blir åpningen ca 3 m av veggens 4,3 m skåret ut, og bare 70 cm på hver side blir stående.

 
 
Furugulvet blir lagt flytende (limt), da vi skal ha varmematte under og det ikke blir muligheter til å skru. Siden vi skal beholde gamle gulvlister, kan vi ikke ha et gulv som bygger for mye heller og vi kan da ikke ha bredere bord enn 14 cm. Det blir lagt ubehandlet, men skal lutes.
 


mandag 4. februar 2013

Dobbeldusj!


Kabinettspørsmål...


Det er ikke lett å finne et enkelt og stilrent design på doble dusjkabinett. I hvertfall ikke i Norge. Det er utelukket å ha et rakettformet, gedigent og lysende monster inne på badet. Jeg vet at min mann gjerne skulle ønske seg noe sånt, men jeg er ikke interessert i å føle meg som en eller annen astronaut hver gang jeg skal dusje.

Det må bli noe uten radio, blått lys og diverse unødvendige funksjoner. Skulle gjerne hatt noe tips til leverandører som har dette!

For å vise hva jeg er på jakt etter, legger jeg ut noen bilder av hva jeg har funnet, men som det ikke ser ut som jeg får tak i (Flere av de er også kun dusjvegger og ikke hele kabinett, noe som vi MÅ ha da vi ikke skal ha fliser på veggene).






Murstein


Mur bak mur!

På det nye kjøkkenet finnes en gammel brannmur. Jeg har nå forsøkt å grave frem den gamle mursteinen som ligger bak der og få frem hele veggen. Jeg bare elsker gammel murstein. Gleder meg til å se hele resultatet, når denne vakre veggen blir synlig igjen.